Endret: 17 feb 2019     Opprettet: 6 sep 2013

Ventilasjonssystem fra Villavent

Hva gjør jeg hvis ventilasjonssystemet ikke fungerer?

Vi har ventilasjonssystemet Villavent i våre leiligheter. Beboere har opplevd at vifta til ventilasjonsanlegget har stoppet. Dersom dette skjer deg, bør du:

1) Forsøke å bytte filter. Dette gjelder særlig om det er lenge siden du har skiftet filter. Ved noen anledninger har det vist seg at anlegget har startet igjen ved filterbytte. Kontakt styret dersom du trenger et ekstra filter. Fremgangsmåten for å skifte filter kan du lese under Filterbytte.

2) Det hender også at motoren i vifta går og må skiftes. Dette regnes som innvendig vedlikehold og må dekkes av beboeren selv. 

Det er firmaet Systemair AS som tar seg av reperasjon av vifter til Villavent:

 

Service til ventilasjonssystemet kan bestilles hos:

Systemair AS

Brynsveien 12, 0661 Oslo

Tlf.: 23 05 23 00

 

Husk at vedlikehold av indre bygningsmasse er beboers eget ansvar. I vedtektene til JBS borettslag står det: 

5-1 Andelseiernes vedlikeholdsplikt

(1) Den enkelte andelseier skal holde boligen, og andre rom og annet areal som hører boligen til, i forsvarlig stand og vedlikeholde slikt som dører og vinduer innvendig, rør, sikringsskap fra og med første hovedsikring/inntakssikring, ledninger med tilbehør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive vannklosett, varmtvannsbereder og vasker, apparater og innvendige flater. Våtrom må brukes og vedlikeholdes slik at lekkasjer unngås.

(2) Vedlikeholdet omfatter også nødvendige reparasjoner og utskiftning av slikt som rør, sikringsskap fra og med første hovedsikring/inntakssikring, ledninger med tilbehør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive slikt som vannklosett, varmtvannsbereder og vasker, apparater, tapet, gulvbelegg, vegg, gulv- og himlingsplater, skillevegger, listverk, skap, benker og innvendige dører med karmer.