17 feb 2019

Bruk av leiligheten - trivsel for alle

Hvordan unngå konflikt med naboen?

Lyd, støy og musikk er en vanlig årsak til konflikt mellom beboere i boligblokker. De siste årene har mange beboere i JBS pusset opp og fjernet parkett fra gulv for å få fram de opprinnelige tregulvene. Bieffekten av dette er at støydempingen mellom etasjene blir noe dårligere, og plutselig hører man tramping eller stemmer fra etasjen over. Lyder som bass fra musikk, boring og hamring forplanter seg nedover i etasjene og mellom leilighetene.

Det er mulig å lydisolere egen leilighet ved å bygge en ny lett lydvegg mot den eksisterende veggen. Dette kan man også gjøre med himlingen. Se for eksempel glava.no for mer informasjon.

 

Bruk av leiligheten

I JBS skal man få leve livet som man vil innenfor leilighetens fire vegger, og det er selvfølgelig lov å både snakke, støvsuge, le, lytte til musikk, se på TV, ha sex, snekre en hylle eller klimpre på gitar. I husordensreglenes kapittel 5, Bruk av leiligheten, står det: 

 

5.1 Det skal være ro i borettslaget mellom klokka 23.00 og klokka 07.00.

5.2 Leiligheten må ikke brukes slik at bruken er til sjenanse for andre. Sang og musikkundervisning er ikke tillatt i leiligheten.

5.3 Om en andelshaver unntaksvis ønsker å ha et selskap som fører til mer støy enn alminnelig, og som kan vare utover klokka 22.00, skal naboene varsles. Et slikt varsel tilsidesetter ikke det alminnelige hensyn til naboene.

 

Vi oppfordrer alle beboere til å respektere at naboer ønsker å slappe av på kveldstid, og at det derfor er lurt å legge svært støyende aktiviteter, slik som oppussing, til dagtid. Dersom man ikke klarer å unngå oppussing om kvelden, ber vi om at det henges opp et nabovarsel i oppgangen.

Vi har sett mange gode eksempler på nabovarsler med telefonnummer slik at naboer kan få tak i den som har hengt opp varselet. Siden støy også kan påvirke de som bor i nabooppgangene, er det en god idé å også poste et nabovarsel på Facebook-siden vår.

Plages du av støy fra naboer, oppfordrer vi deg i første omgang til å ta kontakt med naboen det gjelder og prøve å komme til enighet gjennom dialog. Vi kan ikke kreve av hverandre at vi skal liste oss rundt i leilighetene, og trivsel skapes ved at man gir og tar. Et tips er å utveksle telefonnumre og lage en avtale der man kan sende hverandre SMS.

Hjelp oss med å opprettholde JBS borettslag som et sted hvor alle trives!

 

Vennlig hilsen Styret