Endret: 31 jan 2017     Opprettet: 25 jan 2017

Avfallshåndtering i JBS

Vi opplever dessverre at noen stadig setter igjen avfall fra oppussing, ødelagt inventar eller ting de vil bli kvitt på fellesområdene. Som beboer har du selv ansvar for å fjerne slikt avfall. Se tips til hvordan her!

Styret har observert at noen beboere setter fra seg avfall fra fra oppussing, ødelagt inventar eller ting de vil bli kvitt på fellesområdene. Det er alt fra malingsspann og møbler til glassgjenstander eller småelektronikk, og det gjelder områdene rundt søppelkassene, utenfor loftsbodene og kjellerbodene.

Det er nedfelt i borettslagets vedtekter at beboerne selv må kvitte seg med alt avfall som ikke går i de vanlige dunkene for husholdningsavfall. Dersom den enkelte beboer fraskriver seg dette ansvaret, vil fellesutgiftene for alle øke fordi vi må betale vaktmestertjenesten ekstra for å fjerne avfallet. Det er det ingen som ønsker! 

Det er heller ikke greit å vente til vårens dugnad, fordi leie av kontainere til dugnadene koster borettslaget mange ekstra tusen hvert år. Dessuten skaper avfall på fellesområdene brannfeller, og brannvesenet kan gi oss bøter på flere titalls tusen om det står brennbart materiale utenfor leiligheter og boder.

 

Lurer du på hvordan du kan bli kvitt søppelet ditt? Her kommer noen tips!

  • Haraldrud gjenbruksstasjon på Alnabru er nærmeste store gjenbruksstasjon som tar i mot det meste av avfall. Mer informasjon her.
  • Men du behøver ikke reise langt! Kampen minigjenbruksstasjon tar i mot diverse avfall, blant annet små byggedeler og småelektronikk. Det er gratis å levere avfall, mer informasjon her.
  • Dersom du har helt brukbare ting du vil kvitte deg med, anbefaler vi å bruke "gis bort"-tjenesten på finn.no. Det er også gratis.

 

Listen over alle gjenbruksstasjoner i Oslo finner du her.

 

Bilderesultat for kampen minigjenbruksstasjon

 

Bli med og ta ansvar for at alle trives best mulig i JBS borettslag!

Spør gjerne oss i styret dersom du lurer på noe angående avfallshåndtering.